Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Makk Marci csoport

Kedves Szülők!

Köszöntünk titeket a Makk Marci csoport bemutatkozó oldalán.
Csoportunk légkörét a humor, a vidámság jellemzi.
Rugalmas napirendünkben az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően kiemelt szerepet tölt be a szabad játék mint a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége. A szabad játékon kívül még naponta általában kétféle tevékenységet szoktunk kezdeményezni. Sokat mesélünk, verselünk, éneklünk, körjátékozunk, rajzolunk, festünk, kézműveskedünk, emellett nagy figyelmet fordítunk a környezet megismertetésére, beleértve a gyerekek bevezetését az alapvető matematikai ismeretek világába is. Heti két alkalommal tornázunk az óvoda tornatermében.
Derűs, szeretetteljes, bizalomteli légkörrel segítjük elő a gyerekek személyiségének minél sokoldalúbb kibontakozását. Fontos szerepet tulajdonítunk a gyerekek személyiségéhez és képességeihez alkalmazkodó egyéni bánásmódnak, a differenciálásnak.  A gyerekek képességeinek és készségeinek fejlesztésével hozzájárulunk ahhoz, hogy három év eltelével valóban iskolaérettek legyenek.
Nagy figyelmet fordítunk az egészséges életmód megalapozására. Ennek érdekében sok időt töltünk a friss levegőn, amikor csak az időjárás engedi, kimegyünk az udvarra vagy a közeli játszótérre. Ezen kívül az adott hét témájához kapcsolódó sétákat, kirándulásokat is szervezünk például a ligetbe, a közeli zöldségeshez stb. Az egészséges életmód részeként minden nap fogyasztunk friss gyümölcsöt.
A különböző ünnepeket, jeles napokat, hagyományokat (születésnapok, Mikulás, karácsony, farsang, március 15., húsvét, anyák napja, gyermeknap, környezetvédelmi jeles napok) megünnepeljük, hozzájárulva ezzel az ünnepek és a hétköznapok közötti különbség tudatosításával egyfajta ritmus kialakításához a gyerekek életében.
A gyerekekkel évente két alkalommal ellátogatunk az állatkertbe, illetve bérletünk van a Pegazus Színház bábszínházi előadásaira is.
Fontosnak tartjuk a szülőkkel, a családdal való jó kapcsolat kialakítását az együttnevelés optimális megvalósítása érdekében.
Ha felkeltettük érdeklődéseteket, szeretettel várunk titeket a Makk Marci csoportba!
 

Óvónők és dajka

Czinder Anita

óvodapedagógus

Kreschka Ágnes

óvodapedagógus

Farkas Anita

dadus