Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Ficánka csoport bemutatkozása


   
 
A jó hangulatú csoportunkban játszva tanulnak meg mindent gyermekeink az évszakokról, állatokról, természetről, az őket körülvevő világról.  Az összetartozást, a szeretet érzését erősítik közös tevékenységeink, élményeink, beszélgetéseink. 
Programunk hangsúlyt fektet a néphagyomány-ápolásra, a népi gyerekdalok énekelgetése, a mondókák ismétlése; a népmesék világa az egész napunkat áthatja. A mindennapos testnevelést gyakran néptánccal helyettesítjük, és sokszor hallgatunk népzenét, vagy megzenésített verseket. Vastag Richárd néptáncpedagógus  heti rendszerességgel tart foglalkozást gyermekeinknek.  A Bozsik –program keretében minden héten Ovi-focit tart egy  edző, amelyre nem csak a fiúk, de a lányok is szívesen jelentkeznek. Télen 10 alkalommal korcsolya foglalkozáson vehetnek részt 5 éves kortól gyermekeink. 
jeles napokat együtt ünnepeljük. Eljön hozzánk a Mikulás bácsi, karácsonyra rengeteg ajándékot kapunk, és a húsvéti Nyuszi is meglátogat bennünket.  További programjaink:  farsangi bál, májusfa-állítás majd kitáncolás az udvaron, az Állatok Világnapjának; a  Víz, a Föld, a Fák és a Madarak Világnapjának megünneplése; Apák Napja; egészségnap; iskolalátogatás  a szomszédos Botev és  a Simonyi Általános Iskolában; könyvtárlátogatás; Tökmagavató.
Évente legalább egyszer, - de ha lehetőségünk nyílik rá, akkor többször is-  szervezünk a gyermekeknek buszos kirándulást. Tavaly a salföldi majorba látogattunk el, két éve egy almádi állatfarmon voltunk, ahol a lovaglás és a lovaskocsikázás mellett nyuszi-, kecske- malac simogatásra és kézből etetésre is lehetőségünk volt. 
Évente 10 alkalommal kutyaterápiás foglalkozásokat tartunk a gyermekeknek  egy golden retriever és felvezetője segítségével.  
Ábrázolás foglalkozásokon nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden olyan technikával megismertessük a gyermekeket, amelyek életkori sajátosságaiknak megfelelnek.  Gyermekeink szeretnek rajzolni, festeni, gyurmázni, vágni, ragasztani; több pályázaton is sikeresen szerepelnek.  Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására is.  Minden nap sokat tartózkodunk a friss levegőn. Az udvarrészünkön változatos mozgásfejlesztő játékok vannak: mászókák, libikókák, csúszdák. Egy nagy homokozó és egy faházikó is játékra csábítja a kicsiket az árnyas udvaron. A füves terület mellett lehetőségük van kavicsos vagy gumitéglás részen is játszani, amely biztonságossá teszi kinti játékukat. 
Természetesen minden nap eszünk friss gyümölcsöt vagy zöldséget.  Az óvoda udvara, környéke, a séták, a kirándulások jó lehetőséget adnak a természet, a környezet megszerettetésére, az évszakok változásainak megfigyelésére.  A gyerekeket a közösen átélt élmények környezetükhöz kötik, amelynek védelmezőivé válnak.
Évente többször megyünk állatkertbe,  hiszen itt látni az állatokat sokkal nagyobb élmény, mint a képeken. 
Csoportunkban a kicsiket színes óvodai bútorok, kis kuckók, óriás Lego- és Duplo-készlet, életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelelő könyvek, játékok várják a kényelmes, világos szobában. A gyerekek szeretnek bábozni, királylánynak, menyasszonynak, rendőrnek, tűzoltónak beöltözni, és ehhez a tárgyi feltételek is adottak. 

Szeretettel várjuk az érdeklődő Szülőket és  a gyermekeket:   Ildikó néni, Bogi néni és Melinda néni   

                   

Óvónők és dajka

Hidasi Ildikó

óvodapedagógus

Kunné Baráth Boglárka

dajka

Takács-Gubicza Melinda

óvodapedagógus

Galéria