Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Micimackó csoport

Mottónk:
"Ők ma gyerekek..
Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet,
hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad.
Ha ma nem ülsz oda vele a társasjáték mellé,
előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz."

Kedves Szülők!
Engedjék meg, hogy rövid bemutatkozásunkkal, s az általunk fontosnak tartott dolgok kiemelésével megkönnyítsük az Önök választását gyermekük óvodánkba lépésekor.

Csoportunk, mely a MICIMACKÓ nevet viseli vegyes (3-7 éves) életkorú gyermekekből áll. 
Célunk, hogy a hozzánk járó gyermekek a derűs, oldott légkörben jól érezzék magukat; szeressenek óvodába járni; ahol változatos tevékenységekkel felkeltjük és kielégítjük kíváncsiságukat; támogatjuk érésüket; egyéni, differenciált bánásmódot alkalmazva fejlesztjük képességeiket, személyiségüket és a közösséget.

Mit tartunk fontosnak?
- A gyermek jól érezze magát a csoportunkban, személyisége sokoldalúan fejlődjön, képességei kibontakozhassanak.
- Az óvodáskor legfontosabb tevékenyégének a játékot tartjuk, melynek zavartalanságát rugalmas napirendünkkel igyekszünk megvalósítani. A játékba integrált tanulás során a komplexitást figyelembe véve fejlesztjük a gyermekeket.
- A szülőkkel való közös együttműködést, őszinte kapcsolattartást, a gyermekekkel kapcsolatos problémák közös megoldását.
- Az egyéni bánásmódot, a képességek, illetve a fejlettség szerinti differenciálást.
-A gyermeki élet ünnepeinek, a Jeles napoknak a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó megünneplését. (születésnap, Mikulás, karácsony, farsang, Húsvét, Anyák napja, Apák napja, Föld, Víz, Fák, Madarak világnapja, nemzeti ünnepünk, játékos évzáró)
- Óvodáskor végére az érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezet, gondolkodás megfelelő fejlettségi szintjének elérését.
- Az óvodáskor megismerésére jellemző mozgásos, minden észlelési területre kiterjedő tapasztalatszerzést. Ennek érdekében alkalmazzuk a Komplex prevenciós óvodai program elemeit.
- A mozgásfejlesztés jelenti a különböző megismerő képességek és az idegrendszer megfelelő fejlődésének alapját. Ennek érdekében úgy szervezzük napjainkat, hogy az óvodai mozgás mellett a népi gyermekjátékok játszása, ill. a néptánc is elősegítse a gyermekek mozgás-és személyiségfejlődését.

Miben tudunk többet nyújtani?

- Rendszeresen látogatjuk a bábszínházi előadásokat.
- Múzeumba, könyvtárba és kiállításokra is el szoktunk látogatni.
-A szülők érdeklődése szerint kézműves munkadélutánokat szervezünk, ahol a szülők kreatívan   tevékenykedhetnek együtt gyermekeikkel.
- Évente több alkalommal szervezünk kirándulást, ahol a szülők is részt vehetnek. Célunk, hogy megismertessük és megszerettessük a gyermekekkel környezetünk és a természet szépségeit, s arra neveljük őket, hogy óvják, védjék ezek értékeit.
- A gyermeki kíváncsiságra építve, s lehetőségeinket kihasználva különböző látogatásokat szervezünk: pl. állatkert, piac, vasútállomás, Petőfi-szobor, Művészetek Háza, Balatoni sétahajózás, vitorlázás…


Köszönjük, hogy figyelmükkel megtiszteltek bennünket!
Szeretettel várjuk gyermekeiket csoportunkba!

Óvónők és dajka

Husztiné Kiss Andrea

óvodapedagógus

Kishegyi Noémi

óvodapedagógus

Szabó Mária

dadus